З 19 по 23 листопада у ЗОШ №20 було проведено ряд заходів з метою вшанування пам’яті жертв голодомору, які були спрямовані на донесення до школярів масштабів жорстокості, з якою винищували український народ, виховання особистої стурбованості кожного за події тих років.

     Бібліотекарем Сотник С.В. була організована тематична виставка історичної, художньої та документальної літератури в фойє школи за темою: «Забуттю не підлягає». Виставку відвідали усі учнівські колективи.

Сьогодні, 23 листопада, вся наша країна вшановує пам'ять жертв голодомору 1932-1933 роках. Це – найбільша трагедія в історії українського народу. Події цих років назавжди вкарбувались у генетичну пам'ять українського народу, і ми не маємо права забути такі страшні часи ні через 5, ні через 10, ні через 100 років.

                 Були  організовані та проведені виховні години, бесіди з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодомору. Учні переглянули документальні відео- та фотоматеріали, що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках.:

1-2 кл. «Були колись страшні часи»;

3-4 кл. мітинг-реквієм «Не дамо згасити свічку пам’яті!»;

5-7 кл. «Пам’яті жертв голодоморів»;

8-11 кл. «Трагедія голодоморів».

             Провели мітинг-реквієм «Не дамо згасити свічку пам’яті!» та акцію «Незабудьки пам’яті». Про історію виникнення «Незабудьки пам’яті» підготувала і розповіла Лукашенко Т.В. Знак квітки незабудки, як символу пам'яті жертв Голодомору, розроблений у 1986 році учителями цілоденної школи св.Софії в Миссиссаґа в Канаді. Квітка незабудька складається з двох кольорів – синього й жовтого – кольорів вільної та незалежної України.

       Разом з учнями було виготовлено квітки незабудьки, як символ пам'яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років в Україні. Вона нагадує нам і нашим дітям, що ми не маємо права забути жертви Голодомору. На знак пам’яті про померлих від голодомору ця квітка незабудька була прикріплена до свічки пам’яті та скорботи.

        Також класні керівники з дітьми під час заходів запалювали свічку пам’яті, а 24 листопада діти продовжать цю акцію і разом з батьками запалять на підвіконні своїх домівок свічки пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Україні.

Фотогалерея за посиланням: https://drive.google.com/open?id=12UlStl4FH5iowLFVP9jXshIqAdls672S

 

Просмотров: 384 | Добавил: znz20melitopol | Дата: 26.11.2018 | Комментарии (0)